Vasa Order of America
STORMÄSTARENS MEDDELANDE

Winter, 2017 -  click to HERE to View in English

 
Home Lodge Directory Links Membership Activities Materials About the Vasa Order of America

STORMÄSTARENS MEDDELANDE

Kära Vasasyskon,

God Fortsättning! Jag hoppas att ni alla hade en God Jul och ett Gott Nytt År. På julafton var barn och barnbarn här på julbord som vi traditionellt gör. Sen var det dags för julklappar. Ja, det var naturligtvis lite väntetid, till barnbarnens (milda) irritation. När jag skriver detta, har det just varit Tjugondag Knut, men vi har inte kört ut julen helt och hållet ännu eftersom granen fortfarande står kvar.

Vår femåriga torka är slut här i Kalifornien. Hurra! Många av våra vattenreservoarer spiller nu över. Vi har haft mer regn de senaste två månaderna än jag kan minnas någonsin tidigare. Många ställen häromkring har haft allvarliga översvämningar med träd som faller, förstör hus och krossar bilar. Slutet på torkan betyder för all del inte att vi skall slösa med vatten, eftersom vi med stor sannolikhet kommer att få för lite regn igen om ett år eller två.

Om du läser det här numret av Vasa Star i Kanada eller USA (och därmed naturligtvis också Nordstjernan), är jag säker på att du har märkt att tidningen nu har ett nytt format. Jag tycker att det är en trevlig förändring som gör den lättare att hålla och att läsa. Vad tycker du? Det leder mig också till bidrag till Vasa Star. Förr har det mesta av vad jag har läst varit lite om vad som hände vid det senaste mötet och ingenting annat. Jag är säker på att du bara läser artikeln från din egen loge och kanske från någon annan loge som du har besökt. Jag rekommenderar istället att bidrag skall handla om kommande evenemang. Tänk tre till sex månader framåt. Det blir då en annons för logen och ger dessutom läsaren i Vasaland idéer för sina egna framtida program. Bilder som du skickar in kommer naturligtvis att vara från tidigare möten. Se till att skicka med en kort bildtext för varje bild som beskriver vem som är på bilden och vilken typ av händelse det var. I det här numret (och, som vanligt, endast i detta nummer) publicerar vi Lucia bilder.

I förra numret av Vasa Star, begärde jag att alla sekreterare skickar mig information om medlemmar som firar sin 75:e, 80:e etc. födelsedag 2017, inklusive alla som firar över 100 år. Tack till alla som har skickat mig denna information och om du ännu inte har gjort det så är det inte för sent. Denna information gör det möjligt för mig att skicka ett födelsedagskort på den speciella dagen.

Nästa Storlogemöte är om cirka 1½ år, och det är dags att välja Storlogedelegat vid nästa distriktsmöte. Information om Storlogedelegaten måste lämnas in till Storlogesekreterare Joan senast fyra månader före mötet, dvs. i slutet av februari 2018. Det är viktigt att välja en delegat som är villig och kapabel att ta en tjänst inom Storlogen. Alla Storlogepositioner fylls av delegater och nuvarande tjänstemän. En delegat kan söka och väljas till alla tjänster utom Stormästare eller Vice Stormästare, där tidigare tjänst på Storlogens ER behövs eller rekommenderas. Vissa tillsatta positioner, inklusive storlogedeputerad, tillsättes ofta med delegater. Det är inget krav, men den inkommande Stormästaren, som tillsätter SLDs, lära känna delegaterna ganska väl under Storlogemötet.

MEDLEMSKAP är fortfarande vår största utmaning. Din loge har en medlemsvårdskommite men den är inte ensamt ansvarig för medlemsvård och rekrytering – det är ni alla! Genom att behålla nuvarande medlemmar och få in nya, kan logen växa.För att detta ska ske, är det viktigt att ha ett intressant logemöte. Konkurrensen om nuvarande och nya medlemmars tid är hård. Gör det värt att komma till mötet! Servera mat på mötet och ha ett program som ingen vill missa. Kulturledare, arbeta med alla medlemmar. Det är varje medlems jobb att göra mötena attraktiva för nuvarande och framtida medlemmar. Bli fadder till en ny medlem! En ny medlem är allt jag ber från var och en av er. Behåll nuvarande medlemmar! Var inte tråkiga!

I Sanning och Enighet,
Tore Kellgren, Stormästare


Home Lodge Directory Links Membership Activities Materials About the Vasa Order of America