Vasa Order of America
STORMÄSTARENS MEDDELANDE

Winter, 2018 -  click to HERE to View in English

 
Home Lodge Directory Links Membership Activities Materials About the Vasa Order of America

STORMÄSTARENS MEDDELANDE

KÄRA VASASYSKON.

Gott Nytt År!

Julen kom och gick lika fort som vanligt och det gjorde också snart två månader på det nya året. Ett år som för mig är början på slutet av min tjänst som stormästare. När du läser detta kommer jag att ha deltagit i Distriktsmötet för DL Pacific Southwest No. 15.

Som Birgitta och jag har gjort många gånger tidigare, ska vi hyra en bil och köra till “the Southland”. Det är en trevlig tur längs US 101 genom ett antal pittoreska städer på Stillahavskusten. Det tar lite längre tid än att hoppa på Interstate 5 och köra genom Kaliforniens Central Valley, men med tanke på skillnaden i landskap och trafik är valet ganska enkelt. Den här resan kommer att ta oss genom den stora förstörelsen i Montecito där både eld och ras har förstört området.

Det är nu bara några korta månader till Storlogemötet i Sacramento CA. Din loge borde ha fått ett brev eller e-post som ber dig överväga att sätta in en hälsning i mötets Programbok. Jag ber dig att sätta in en hälsning i boken om du inte redan har gjort det. Kostnaden för en helsida är $100, en halvsida och en kvartssida $50 respektive $25. Kontakta gärna Victoria Fedor-Thurman på vfthurman@gmail.com om du inte har tillgång till brevet. Deadline för att sätta in hälsningar är i slutet av mars, men vänta helst inte till sista dagen. Alla intäkter går till hjälp för att täcka kostnaderna för mötet. I den förra utgåvan av Vasastjärnan fick du all information om mötet, inklusive ett dagligt schema och hur man registrerar sig för alla evenemang som du vill vara med på, inklusive torsdagens golfturnering, fredagens välkomstmottagning, lördagens öppningsfest och fredagens avslutningsbankett, samt alla planerade turer. Två av turerna, San Francisco på söndag och Gold Country på onsdag den 4 juli är öppna för alla. Resterande turer är endast för besökare, eftersom alla tjänstemän och delegater kommer att vara upptagna med arbete. Jag rekommenderar starkt att du tar tillfället i akt att deltaga i detta speciella Vasa-evenemang som bara händer en gång vart fjärde år. Du får möjlighet att träffa många Vasa-medlemmar från Kanada, Sverige och från hela USA.

Vi är nu väl inne på det nya året och jag vill påminna alla sekreterare om att skicka mig namn, adress och ålder på medlemmar som fyller ”jämna” år under 2018, så att jag kan skicka dem en födelsedagshälsning. Detta är från 75 års ålder och därefter vart femte år inklusive alla över 100 år. Tack alla ni som redan har skickat mig den informationen. Inkludera inte födelsedagar som redan har inträffat i år, eftersom jag inte kan skicka hälsningar i efterhand.

I flera utgåvor av Vasastjärnan har jag skrivit om vårt avtal med Volvo, vilket ger Vasa-medlemmar en förmån vid köp av en Volvo-bil med en rabatt som i princip motsvarar arbetstagarerabatten. Den är tillgänglig för alla medlemmar i Vasa efter ett års medlemskap i USA. Den här Vasa-förmånen som inkluderar alternativet “Overseas Delivery” är utöver andra rabatter som kan erbjudas av Volvo. Alternativet “Overseas Delivery” inkluderar flygbiljett för två till Sverige för att hämta upp bilen. Programmet är tillgängligt för dig genom att registrera dig på www.aplanbyvolvo.com. Tyvärr erbjuder Volvo för närvarande inte några liknande program i varken Kanada eller Sverige. För den “Partner Code” som behövs för registrering, kontakta GS Joan Graham via e-post vasajlg@aol.com eller ring 510-526-5512. Ditt PIN-nummer kommer att skickas till dig efter att du har registrerat dig.

MEDLEMSKAP FORTSÄTTER ATT VARA VÅR STÖRSTA UTMANING.
Gör det värt att delta i varje möte!
Var entusiastisk!
I Sanning och Enighet,
Tore Kellgren, Stormästare


Home Lodge Directory Links Membership Activities Materials About the Vasa Order of America